E- en S-peil eisen nieuwe wijzigingen aangescherpt | Verozo

U bent hier

E- en S-peil eisen nieuwe wijzigingen aangescherpt

EPB-eisen
De aanscherping van de S-peileis naar S28 is uitgesteld naar 2022 (in plaats van 2021). Dit geeft bouwprofessionelen de  tijd om meer ervaring op te doen.  
De E-peileis voor de ingrijpende energetische renovatie van woongebouwen verstrengt naar E60 vanaf 2022 (in plaats van E70 momenteel), rekening houdend met de langetermijndoelstelling voor renovaties.
De E-peileisen voor niet-residentiële gebouwen zullen wijzigen vanaf 2022 (op basis van de studies rond kostenoptimum en de EPB-evaluatie).
De E-peileisen voor de ingrijpende energetische renovatie van niet-residentiële gebouwen worden aangepast: op basis van de studies rond kostenoptimum en de evaluatie van de EPB-eisen stelt men enkele versoepelingen voor vanaf 2021 (voor keuken en sportzaal) en verstrengingen voor enkele andere functies vanaf 2022.
 
Afwijkingen 
Het zal mogelijk zijn een gewone renovatie toch als ingrijpende energetische renovatie te beschouwen, in het geval 75% van de schildelen wordt geïsoleerd en de opwekker maximaal 5 jaar geleden is vervangen. Hiervoor is  een aanvraag bij het Vlaams Energieagentschap (VEA) nodig.
 
 
 

Tags