SMART SOLAR SHADING | Verozo

U bent hier

SMART SOLAR SHADING

Slimme zonwering voor slimme gebouwen 

Bouwen en verbouwen staat vandaag sterk onder invloed van klimaat opwarming en de noodzaak aan efficiënt energiegebruik. Maar aangezien we 90% van ons dagelijks leven vertoeven in gebouwen moeten deze ons het jaar door evengoed een gezond leefcomfort bieden. Bouwprofessionelen en bouwheren gaan daarom op zoek naar slimme duurzame oplossingen.  

Dynamische (beweegbare)  zonwering draagt zorg voor de energiebalans van de vensters die een zwakkel schakel zijn in de gebouwenschil. Zonwering is een bij uitstek slimme groene  technische oplossing voor zon- en daglichtbeheersing in woningen en gebouwen. 

Om de voordelen van zonwering en rolluiken correct toe te lichten heeft ES-SO, de Europese vakvereniging voor zonwering en rolluiken, een website ter beschikking gesteld;  zie  https://www.smartsolarshading.com/en (binnenkort ook vertaald naar het Nederlands). Deze website evolueert mee met de stand van de techniek en  vormt ook de basis van de opleidingen van de ES-SO Academy. 

ES-SO Academy  : opleidingen doorheen Europa voor zonwering professionelen.

Competentie en deskundigheid van de zonwering professionelen staan borg om samen  met de de consument/klant een kwalitatieve op maat gebalanceerde zonwering oplossing te vinden die tegelijk energiebesparend en CO2 vriendelijk is.  

De ES-SO Academy biedt  in samenwerking met de nationale ledenverenigingen voor bedrijven de volgende professionele opleidingen aan:

Smart solar shading advisor: opleiding van een dag afgerond met een test. Deze opleiding richt zich tot verdelers van zonwering en rolluiken, die de adviseur is van de eind consument.

Smart solar shading expert: tweedaagse  opleiding afgerond met een examen,  gericht naar fabrikanten  die rechtstreeks projecten doen en adviseur zijn van de zonweringverdelers.

De professionelen die  succesvol de opleiding hebben gevolgd behalen het ES-SO certificaat dat 5 jaar geldig is.  Bedrijven die afgestudeerde medewerkers smart solar shading advisor/expert in  dienst hebben krijgen van ES-SO het recht om het  beschermd kwaliteitsmerk “smart solar shading te “ gebruiken.    

Bedrijven  die interesse hebben om hun personeel op te leiden als smart solar shading advisor/expert nemen contact met VEROZO

Zie ook op de ES-SO website 

 

 

 

 

 

Tags